Yine Gazeteciye Saldırı

Yine Gazeteciye Saldırı
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 26.06.2024
902
A+
A-

Mavi Bayraklı cennet koyda deniz kirliliği alarmı haberini yapan Gazeteci Yaşar Anter, Kefi beach işletmecileri tarafından tehdit edilerek görevini yapması engellendi. Kamu görevi yapan ve halkın haber alma özgürlüğünü hiçe sayan şahısların ve işletmelerin gün geçtikçe arttığı görülüyor. Bu tür tepkilerin işletmelerin kanun dışı sıkıntılarının olduğu şüphesini uyandırıyor.

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

 

Bodrum’un mavi bayraklı cenneti, güzelliği ve temizliği ile dillere destan plajına sahip Ortakent koyunda deniz kirliliği alarmı verildi. Sahil güvenlik ve Bodrum Belediyesi ekipleri inceleme başlattı. Ortakent sahilinde konu ile ilgili haber yapmak için çekim yapan gazeteci Yaşar Anter Kefi Beach Clup işletmecilerinin tehdidi ile karşılaştı.

Mavi bayraklı Ortakent koyunda sabah saatlerinde denizin rengi aniden değişti. Birçok vatandaş denize girmeye çekinirken Bodrum Gönüllüleri Derneği sintine veya foseptik boşaltılması nedeniyle yaşanan deniz kirliliği meydana geldiği yönünde uyarıda bulundu. Sahil güvenliğin numune alıp inceleme başlattığını ve bölgede bir süre denize girmemenin yararlı olacağını duyuruldu.

CENNET KOYA SİNTİNE VEYA FOSSEPTİK BOŞALTMIŞLAR…

Bodrum Gönüllüleri Derneği Başkanı Taner Akbal yaptığı açıklamada “Bölgede sintine veya foseptik benzeri atıklarla kirlilik yaşandığını ve sahil güvenliğin inceleme başlattığını öğrendik. Hemen ardından derneğimiz aracılığı ile Ortakent sahilinde bir süre denize girilmemesinin yararlı olacağı konusunda duyuru yaptık…” dedi. Dernek üyelerinin çektiği video görüntülerinde denizin renginin değiştiği, maviden kahverengiye dönüştüğü görüldü.

DENİZ KİRLİLİĞİNİ HABER YAPAN GAZETİCİYİ SAHİLDE TEHDİT ETTİLER…

Ortakent sahilinde denizin kenarından çekim yapan basın mensuplar Kefi Beach Clup işletmesi yöneticilerinin tehdidi ile karşılaştı. Adının Mesut olduğu öğrenilen beach çalışanı gazeteci Yaşar Anter’e; “Burası özel arazi, buradan çekim yapamazsın, yaptığın çekimleri sil!” diye tehdit ederken, yanındaki kadınlarda “Ahlaksız, burası özel mülkümüz burada çekim yapamazsın, çektiklerini sileceksin!” diyerek tepki gösterdiler.

HALKIN SAĞLIĞI İLE UĞRAŞIRKEN, BEACH CLUP KAMUNUN SAHİLİNİ ÖZÜL MÜLKİYETİ SANIYOR

Gazeteci Yaşar Anter ise “Yaşanan deniz kirliliği ve çevre felaketini görüntülüyoruz. Kıyılar sahiller kimsenin babasının malı değil, halk sağlığı için çekim yaparken, engellemeler ve hakaretlerle karşılaştık. Kimsenin özel mülkünü ve şahsiyetini bireysel olarak çekmedik, kaldı ki burası kamuya ait olan bir yer. İşletme denizin içine kadar şezlong şemsiye ve masalarını yerleştirmiş, kamunun yerini işgal etmiş. Gazeteciye böyle tepki gösteren normal vatandaşa ne yapmaz. Bodrumlular aylardır bu konuda eylem yapıyor…” şeklinde yanıt verdi.

Sözcü Haber Ajansından gazeteci Yaşar Anter ise tartışmanın büyümemesi için sözlü şiddette bulunan şahısları kamerası ile çekmemeyi tercih ettiğini söyledi…

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.