Turgutreis’te Coşku Dolu 23 Nisan Kutlaması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. Açılış yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turgutreis’te coşku, heyecan ve gururla kutlandı…

Turgutreis’te Coşku Dolu 23 Nisan Kutlaması
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 28.04.2024
304
A+
A-

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlama etkinlikleri kapsamında, Turgureis’te yurttaşların da yoğun ve coşkulu katılımları ile akıllardan hiç çıkmayacak şenlikler düzenleyen Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 104. Açılış yıldönümünde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programını okul dışına taşıyarak Turgutreis ‘te şenlik havası estirdi.

dorman-otel-17-eylül-2024
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
vodafon_içkale_19_şubat_2024
previous arrow
next arrow

Yerel Değerler, Ulusal Değerler ile Harmanlandı…

Vedat Türkmen Ortaokulu öğrenci, öğretmen ve yöneticilerinin organize ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları birbirinden güzel çocukların, rengarenk kıyafetleri ve ellerinde bayraklar ile Turgutreis D.Marin önünden kortej yürüyüşü ile başladı.

120 öğrenci, öğretmen ve yurttaşların da katılımı ile gerçekleşen yürüyüş renkli anlara sahne olurken, davullar ve zurnalar eşliğinde 23 Nisan şenliğin gerçekleşeceği Şevket Sabancı Parkı’na kadar yürüdüler. Yürüyüş sırasında çevredeki evlerden ve işyerlerindekilerde bu coşkuya ortak oldular. Kimileri alkışlarla, kimileri ıslıklarla korteji selamlarken, kimi yurttaşlarında gurur, heyecan ve coşkudan dolayı gözyaşları döktüğü görüldü.

23 Nisan Şenliği Çok Anlamlı Bir Şiir İle Başladı…

Şevket Sabancı Parkı’nda gerçekleşen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şenliği Vedat Türkmen Ortaokulu Müdürü Nurullah Özden’in “Bir Dünya Bırakın” şiiriyle başlaması Bodrum gibi tüm dünyada tanınan, hoşgörü ve barışın merkezi kabul edilen Bodrum’a da çok yakıştı.

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından öğrenciler ve yurttaşlar coşkuyla İstiklal Marşını okudu. Günün anlam ve önemine uygun konuşmalar ve şiirler ile devam eden şenlikte özellikle anasınıflarının renkli gösterileri izleyenlere çok keyifli anlar yaşattı. 23 Nisan şenliği muhteşem halk oyunları, vals, jimnastik gösterileri ile devam etti. Okul korosunun sahneye çıkmasıyla coşku adeta zirveye çıktı.

23 Nisan Tüm Dünya Çocuklarına Armağan…

İşte tam o sırada çocuklar dünya bayrakları sahneye çıktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün önce Türk çocuklarına daha sonra da bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği büyük Türk bayrağının açılışı ile sona erdi. Turgutreis halkının gözyaşları ve alkışlar ile bu coşkuya eşlik ederken, çocukların mutluluğu ve haklı gururu da yüzlerinden okunuyordu.

Dopdolu ve Çok Coşkulu Bir Etkinlik…

Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da bir hafta boyunca çeşitli etkinlikler ile devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu’nun bu organizasyonu ile sona erdi.  Hem çocukların, hem de Turgutreis halkının aklından çıkmayacak kadar başarılı olan 23 Nisan şenliği etkinliği; Turgutreis Vedat Türkmen Ortaokulu’nun müdürü Nurullah Özden’in liderliğinde, öğretmenler Yasemin Kaya, Gönül Ay, Şule Şamlı, Derya Gülmez ve Ufuk Deniz sorumluluğunda gerçekleşti.

dorman-otel-17-eylül-2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.