Nasıl bir güç ya da nasıl bir sihirli el değdi de Bodrum adayı belirlendi

CHP MYK ve PM kararı ile Bodrum Belediye Başkan Adayı olarak Tamer Mandalinci’nin atanmasının ardından, CHP Bodrum Belediye Başkan aday adaylarından gelecek olan tepkiler merak konusu olmuştu. İlk tepki Volkan İlgüz’den geldi ve sosyal medya hesabından istifa ettiği yönünde bir paylaşımda bulundu.

Nasıl bir güç ya da nasıl bir sihirli el değdi de Bodrum adayı belirlendi
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 03.02.2024
15
A+
A-

Ardından da CHP Bodrum Belediye Başkan Aday Adayı Emre Köroğlu’ndan yazılı bir basın açıklaması geldi.

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

CHP Bodrum iddialı Aday Adayı Emre Köroğlu tarafından gazetelere gönderilen açıklama; “Uğruna mücadele ettiğimiz değerler ve ilkeler bütününde başka bir belediyeciliğin mümkün olduğu bilinciyle ve hep birlikte bunu başarabileceğimize olan inançla çıktığım bu yolda, büyük ilgi ve desteğini her zaman yanımda hissettiğim tüm dostlara şükranlarımı sunuyorum…” ifadeleri ile başlıyor.

Bu kararla Bodrum’un daha kötü bir noktaya gideceği endişesini taşıyorum…

Köroğlu’nun açıklaması şu şekilde devam ediyor; “Kişilerden daha çok bir anlayış değişimine ihtiyacı olan Bodrumun aynı şeyleri yaparak farklı bir sonuca ulaşmasını beklemek, olduğumuz noktadan çok daha kötü bir noktaya bizi götürme endişesini siz değerli hemşerilerimle paylaşmak istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi adaylık takvimi içinde başvurularını yaparak süreci götüren, bu süreçte maddi ve manevi olarak emek veren, tüm bilgi ve birikimi ile bu kent için kendini ortaya koyan, hayal kuran, bu hayaline bir kenti ortak eden tüm aday adaylarının nezaketen de olsa bir gerekçe, bir görüş bildirilmeden, etik dışı bir tutumla bir günde saf dışı bırakılmış olması, kabul edilebilir olmamakla birlikte parti genel merkezimizin değişim iddiasının maalesef epey uzağındadır…”

Bir anda tüm aday adayları nasıl by-pass edildi?

Emre Köroğlu’nun açıklaması; “Geçen hafta açıklanan Muğla Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı sırasında eş zamanlı olarak gerek Bodrum ve gerekse ülkemizin dört bir yanından benim de Bodrum için adımın açıklanacağı yönünde parti yöneticileri ve ilgililerinden aldığım tebrik telefonları ve mesajları sonunda açıklanma beklentimiz maalesef hiç adaylığı olmayan bir arkadaşımız lehine sonuçlandırılmıştır. Nasıl bir güç ya da nasıl bir sihirli el değdi de Bodrum adayı belirlendiği söylenirken bir anda tüm aday adayları by-pass edilerek genel merkezimiz farklı bir tasarrufta bulundu?” şeklinde devam etti.

Demokratik, erdemli ve örnek bir aday belirleme yöntemini başaramadık…

Emre Köroğlu şu açıklaması şu cümleler ile devam ediyor; “Bu satırları kaygı içinde sizlerle paylaşma nedenim, adaylık meselesinin çok dışında, bir seçimin kazanılması ya da kaybedilmesinden daha önemli olan; hak, hukuk ve adalet ekseninde sıkışan ülkemizde parti içi demokrasinin hala bir şekilde bahanesinin bulunması ve erdemli örnek bir aday belirleme yöntemini hala başaramıyor oluşumuz. Değerli dostlarım, şu da var ki; Bodrumlu olmak meselesi, Bodruma sadakatle bağlı ve korumacı olmakla açıklanabilir. Buna inanıyor ve bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Ömrümün yarısından fazlasını Bodrumdan almış bir hemşeriniz olarak bundan sonra izleyeceğim yol, aldığımdan daha fazlasını bu cennet topraklara vermek için çalışmaya devam etmek olacaktır…”

Mirasyedi olarak değil miras bırakan olmakiçin Bodrum ve ülkem adına verdiğim mücadele edeceğim…

Emre Köroğlu’nun basın açıklaması şu ifadeler ile sona eriyor; “Bu aşamada bir konuyu daha dikkatinize sunmakta fayda görüyorum, Cumhuriyet Halk Partisi başka siyasi partiler gelmesin diye oy atılan bir parti durumundan bir an önce çıkarılmalı, halkımıza gerçekten umut olacak fikir ve idealleri hatırlanmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle her zaman söylediğim gibi mirasyedi olarak değil miras bırakan olmakiçin Bodrum ve ülkem adına verdiğim mücadelenin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da süreceğinden hiç şüpheniz olmasın…”

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.