Kanlı Teklif Geri Çekilecek mi?

Bodrum’da “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin geri çekilmesini isteyen vatandaşların eylemi sürüyor. 

Kanlı Teklif Geri Çekilecek mi?
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 21.07.2024
224
A+
A-

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

Bodrum Belediye Meydanında bir araya gelen hayvan sever yurttaşlar “Kanlı Teklif Geri Çekilsin” talebi ile bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

“Bir hafta önce olduğu gibi bu hafta da katliam yasası ile ilgili olarak sizlerin karşısında olduğum için çok üzgünüm. Bizler yine bugün burada insanların hayvanlara ve tüm canlı türlerine karşı işledikleri suçların “cezasızlık politikası” ile teşvik ediliyor olmasını konuşmak yerine hayvan katliamını konuşuyoruz.

Yasa teklifini sunanlar adeta “yangından mal kaçırır” bir tutumla bu ucube teklif konusundaki bilimsel ve etik hiçbir değerle bağdaşmayan, zalim ve vicdansız tutumlarında ısrarcılar.

Saraylarından seslenenler, kendilerine hizmet eden medyanın yalan, yanlış, manipülasyona yönelik haberleri ile kamuoyunda sokak hayvanları ile insanlar arasında aslında hiç var olmayan bir “savaş” izlenimi yaratmaya çalışıyorlar. Çoğunluğu yalan olan bu haberlerin gerisinde tek bir gerçek vardır arkadaşlar. Saray rejimi 2004 yılında aslında kendi dönemlerinde yürürlüğe girmiş olan 5199 sayılı yasanın 6 maddesini uygulamamış, uygulamak istememiş ya da iyimser ifade ile uygulamayı becerememiştir.

Bizler, sırf kendi siyasi çıkarları için hayvanlar üzerinden yaratılmak istenen kutuplaşmaya karşı çıkıyor, yok edilmeye çalışan canların yanında yer almayı insanlık görevi addediyoruz. İktidarı elinde tutanların katliamın önünü açmasına karşı var gücümüzle mücadele ediyoruz. Sorarım sizlere bunun bizleri hep suçladıkları daha kötüsü dalga geçtikleri “romantizm”le ne alakası vardır.

Teklifi hazırlayanların hayatları boyunca tek bir barınağa gitmemiş olmalarının ya da adına ötanazi ilacı dedikleri cinayet aletlerini kimler aracılığı ile bu ülkeye getirip rant sağlayacakları konusunun farkında olmamızın da romantizmle sanırım bir ilgisi yoktur.

İlimizde olduğu için özellikle söyleme gereğini hissediyorum-kendilerini saraylı kabul edenlerin Okluktaki kullanmadıkları yazlık sarayına harcanan para 685 milyon tl ile 1 milyon köpeğin kısırlaştırılabileceğinin farkına varmak için ne hayvansever ne de romantik olmak gerekmektedir.

Bu yasa sadece sokakta yaşayan canlarımıza yönelik bir saldırı değildir arkadaşlar. Bu yasa sahipli sahipsiz ayırt etmeksizin tüm hayvanlar için gecesini gündüzüne katan, öldürmek değil yaşatmak için yemin eden veteriner hekimlerin mesleğine bir saldırıdır. Bu yasa sıcak havada biraz serinleyebilsinler diye kapının önünde yatan köpekleri içeriye alan market çalışanının vicdanına bir saldırıdır. Bu emekli maaşı ile boğazından keserek sokaktaki kedi ve köpekleri besleyen, dizleri titreye titreye onlara bir tas su koymak için yatağından çıkan teyzenin güzel kalbine, fedakarlığına bir saldırıdır. Bu elindeki dondurmayı paylaşmak için mahallesinin köpeğine uzatan çocuğumuzun geleceğine bir saldırıdır.

Türkiye İşçi Partisi olarak çözüm önerilerimiz burada bir kez daha tekrarlamak isterim

-Sokakta yaşayan hayvanlara dönük mevcut yasada yer alan “kısırlaştır-aşıla-yerine bırak modeli muhafaza edilmeli, etkin bir biçimde uygulanabilmesi için bütçe ayrılmalıdır

-Cins hayvan üretimi ve ticareti yasaklanmalı, merdiven altı üretim yapanlara, yurtdışından kaçak yollarla cins hayvan getirenlere engel olacak cezai yaptırımlar uygulanmalıdır

-Özellikle kırsal bölgelere ve köylere öncelik verilerek buradaki köpek popülasyonunun kısırlaştırma, kayıt altına alma işlemi tamamlanmalı, hayvan döğüşü için yapılan üretimlerin önüne geçilmelidir.

-Tüm belediyeler yasada belirtilen hayvanların etolojsine uygun şartlara sahip bakımevleri oluşturmalıdır..”

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.