Büyükşehi̇r Hpv Aşısının Kapsamını Geni̇şleterek 2İnci̇ Etabı Başlatıyor

BÜYÜKŞEHİR HPV AŞISI’NIN KAPSAMINI GENİŞLETEREK 2’İNCİ ETABI BAŞLATIYOR

Büyükşehi̇r Hpv Aşısının Kapsamını Geni̇şleterek 2İnci̇ Etabı Başlatıyor
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 19.09.2024
1
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Rahim Ağzı Kanseri aşı uygulamasının ikincisi için başvurular başlıyor. Büyükşehir Belediyesi projeden daha fazla vatandaşın yararlanması için kapsam alanını genişletiyor.

dorman-otel-17-eylül-2024
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
vodafon_içkale_19_şubat_2024
previous arrow
next arrow

Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi göstermesinden dolayı Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-45 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısının ikinci başvurularını başlattı. İlk projede 9-26 olan yaş aralığını Büyükşehir Belediyesi daha fazla vatandaşa ulaşmak için 9-45 yaş aralığına çıkardı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin HPV aşısı başvurularına; Muğla’da ikamet eden, herhangi bir kamu kurumundan sosyal yardım alan veya bu yaş aralığında olup şehit – gazi yakını olan, yine bu yaş aralığında yüzde 40 ve üzerinde engelli raporu bulanan 9 ve 45 yaş aralığındaki kadın ve kız çocukları yararlanacak. Başvurular için belirtilen adreslere ve [email protected] mail adresine belgelerle veya bireysel olarak başvuru yapılabilecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi HPV Aşısı için bireysel başvuru yapmak için il genelinde 9 merkez belirledi. Vatandaşlar Bodrum‘da Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı Bitez Kavşağı No:144/1, Milas’ta Cumhuriyet Mahallesi Halil Bey Bulvarı No:151/A, Yatağan’da Konak Mah. Nevzat Özsoy Cad. No:34/1, Menteşe’de Emirbeyazıt Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı No:14 2 Nolu Hizmet Binası, Marmaris’te Armutalan Mah. Belediye Caddesi No:4, Datça’da İskele Mahallesi Çevre Yolu Caddesi No:1/A, Ortaca’da Beşköprü Mahallesi Atatürk Bulvarı No:100, Fethiye’de Cumhuriyet Mahallesi 501. Sokak No:7/A, Seydikemer’de Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Cad. No.23/B adreslerindeki Büyükşehir sağlık birimlerine kimlik fotokopisi, herhangi bir kurumdan sosyal yardım aldığını belgeleyen evrak veya Engelli raporu % 40 ve üzeri, şehit yakını olduğunu belirten evraklar ile başvuru yapabilecekler. Bireysel başvuru yerine internet üzerinden başvuru yapacaklar ise [email protected] mail adresine belgeleri gönderebilecek.

dorman-otel-17-eylül-2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.