Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü 9. Uluslararası Bodrum Briç Festivali Başlıyor

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü 3-4-5-6 EKİM 2024 tarihleri arasında, Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde 9.Uluslararası Briç Festivalini düzenliyor.

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü 9. Uluslararası Bodrum Briç Festivali Başlıyor
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 12.09.2024
94
A+
A-

Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü sekiz yıldan bu yana düzenledikleri festival ile Türkiye’den ve dünyanın birçok ülkesinden, çok sayıda briç ustasının katılımıyla Briç Camiasında bilinir hale geldi.

dorman-otel-17-eylül-2024
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
vodafon_içkale_19_şubat_2024
previous arrow
next arrow

1994 yılında kurulan Bodrum Briç İhtisas Spor Kulübü Türkiye Briç Federasyonuna kayıtlı bir kulüp. 105 üye ve çok sayıda lisanslı sporcusuyla tanınmakta ve Bodrum’a yolu düşen briç ustalarının uğrak yeri olmuş. Kulübümüzde pazartesi-çarşamba-cuma-cumartesi günleri sertifikalı direktörlerin nezaretinde briç turnuvaları düzenlenirken, diğer yandan da açılan kurslarda “Briç Başlangıç ve İleri Düzey” dersleri veriliyor.

Türkiye’de Briç Sporu…  

Briç (bridge: köprü) bir zekâ, iletişim, koordinasyon oyunudur. Dünyanın birçok ülkesinde bir spor dalı olarak kabul edilmektedir ve federasyonları vardır. Türkiye’de bugüne kadar sporcu lisansı almış briç oyuncusu sayısı 16.000’i geçmiştir. Türkiye Briç Federasyonu oldukça faal ve iyi örgütlenmiş bir kurumdur. Hatta dünya briç olimpiyatlarından birine de büyük bir başarıyla ev sahipliği yapmıştır.

Briç eğitimi zorlu bir eğitimdir. Onlarca kitap okumayı ve ders alması gerektirir. Bu kadarla kalmaz, sistemler sürekli gelişir, yenilikleri yakından takip etmek gerekir

Briç bugün Türkiye’de yaygın şekilde oynanmaktadır. Örneğin sadece Bodrum’da Türkiye Briç Federasyonu’na bağlı dört kulüp vardır. Son 25 yılda kadınların briç oynaması hızla yaygınlaşmıştır. Briç hocalığı yaparak geçimini sağlayan çok sayıda usta vardır.

Kadın Milli Takımımız 2022 Dünya Şampiyonasında Dünya ikincisi, U31 Gençler Milli Takımımız Avrupa İkincisi, U26 Gençler Milli Takımız Avrupa sekizincisi olup Dünya Şampiyonasına girmeye hak kazanmış, Kadın Milli Takımımız 2023 Dünya İkincisi, 2024 Kadın Milli Takımımız Avrupa üçüncüsü olup gurur kaynağımız olmuşlardır.

dorman-otel-17-eylül-2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.