Ayla Kara; Beyler müsadenizle artık

Geçmiş dönem Muğla Barosu Başkanı Avukat Ayla Kara “Müsadenizle beyler” sloganı ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylık başvurusunda bulundu.

Fatih Bozoğlu-Bodrum Sokak Haber

Ayla Kara; Beyler müsadenizle artık
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 07.12.2023
243
A+
A-

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Ayla Kara adaylık gerekçesini ve amacını; “Kent hakkı çerçevesinde, kentimizde yer alan ortak değer, mal ve hizmetlere kentlilerimizin eşit bir şekilde erişebilmesinin temel hedefimiz olacağı; bundan da ötesi, kentlilerimizin ihtiyaçlarına göre dönüştürmeye ve yeniden düzenleme haklarının yaşama geçirilerek uygulanacağı radikal bir yönetim değişimini gerçekleştirmektir…” şeklinde ifade ediyor.

bodrum-sokak-haber-youtube-abone
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
previous arrow
next arrow

Neden aday oldu, anlayışı ve gerekçeleri nedir?

Sürdürülebilir bir kentleşmenin nasıl olacağında bu anlayışın temel belirleyeni olacağını kaydeden Kara anlayışını ve adaylık gerekçelerini; “Çevresel ve ekolojik sorunlar, iklim değişimi, kanalizasyon ve altyapı sorunları, barınma, sağlık, eğitim gibi temel hakların sağlanması, hizmetlere erişebilirlik, kentlilerin hakları, demokratik katılım, temsiliyet, sosyal yaşama katılım ve kent olanaklarından eşitlik ve özgürlük çerçevesinde faydalanma, güvenlik, ayrımcılığın önlenmesi, kent kaynaklarının yenilenebilir kullanımı ve tüketimi konularında kent yönetiminin yeniden yapılandırılması, bu yönetimsel temel anlayışımızın dayanağı ve gerekçesidir…” şeklinde sıralıyor.

Muğla akıllı ve mutlu bir şehir olacak…

Avukat Ayla Kara mutlu bir kent yaratmayı amaçladıklarını ifade ederek oldukça dikkat çeken projeleri ardı ardına şu şekilde sıralıyor; “Öncelikle, akıllı şehir olarak adlandırılan, paydaşlar arası iş birliği ile hayata geçirilen yeni teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlar ile bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanan, veri üretimi ve uzmanlığa dayalı olarak gelecekteki sorunları ve ihtiyaçları öngörebilen yaşanabilir bir şehir olarak yaşam kalitesini arttırarak mutlu bir kent yaratmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda, ücretsiz Wi-Fi iletişim teknolojileri aracılığıyla veri dolaşımını sağlamak ve bilgi güvenliği sistemlerini yapılandırmak hedeflenmektedir. Coğrafi bilgi sistemleri, akıllı alt yapı uygulamaları, toplu taşımada ve ulaşımda araç paylaşım mobil uygulamaları, yoğunluğu azaltan ve gürültü kirliğinin önlemeye yönelik akıllı trafik çözünmeleri ve akıllı park alanları yaratmak. Enerji ve su ve elektrik tasarrufu yapan akıllı binaların uygulanmasına öncülük edilmesi. Güneş enerjisi ve diğer temiz enerji kaynaklarının üretimi. Akıllı atık toplama ve bertaraf sistemleri otomasyonu. Akıllı alt yapı sistemleri ve otomasyonu. Mevcut durumdan yönetim karar süreçlerine kadar tüm bilgilere erişime ve geri bildirime olanak tanıyan akıllı şehir mobil uygulamaları, kiosk vb teknolojilerinin yoğun bir şekilde kullanımının sağlanması…”

Eğitim dünyası için de projeleri hazır…

Ayla Kara’nın Muğla’nın en önemli paydaşlarından üniversite ve onun en önemli unsuru öğrencilerin barınma, ulaşım ve beslenme sorunlarının çözümünü sağlayacak nitelikli donanımlı yurtların yapılması ve işletilmesi başta olmak üzere, eğitim dünyasına yönelik projeleri de şu şekilde; “Eğitim kurumları ve Üniversite iş birliği ile eğitim sürecinde çocukların, gençlerin sanatsal ve kültürel yaratıcılıklarını arttırmaya yönelik ve nitelikli iş gücüne katılma imkânı veren sertifikasyona dayalı sürekli eğitim merkezlerini kurmak. Kentteki yurttaşların gelecekteki dijital dünyanın ihtiyaçlarına yönelik finansal okuryazarlık kapasitelerini arttırmaya yönelik sürekli eğitim merkezlerini üniversite ile iş birliği içerisinde pratiğe geçirmek…”

Ana hedef 12 aya yayılmış sürekli turizm potansiyelini oluşturmak…

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Ayla Kara turizm ile ilgili de dikkat çeken projeleri şu şekilde sıralıyor; “Sürdürülebilir turizm dediğimiz Kültürel turizm ve kültürel miras potansiyelini tam olarak kullanabilmeye yönelik ilgili kurum ve kuruşlarla ve üniversitelerle iş birliği içerisinde turizm kenti olarak marka şehrimizin gelir kaynaklarının arttırılmasına yönelik uygulamalar. Kırsal turizm ve sağlık turizmi ile ilgili yine ilgili kurum kuruluşlar ve üniversitelerle iş birliği içinde 12 aya yayılmış sürekli turizm potansiyelini oluşturmak. Eko turizmle ilgili uluslararası ulusal potansiyeli güçlendirmeye yönelik yeni destinasyonlar yaratmak için ilgili turizm otoriteleri ve paydaşları ile yine üniversiteler ile ilgili bütüncül master planlar çerçevesinde ulaşım, iletişim ve diğer fiziksel mekanların üretimi, yaratımı ve işletimi…”

Halk ekonomik ve sağlıklı gıdaya erişebilecek…

Sosyal Belediyelik anlayışının önemine de vurgu yapan Ayla Kara; “Partimizin ana politikalarından olan sosyal belediyecilik çerçevesinde halk et, halk süt, halk balık gibi ucuz ve sağlıklı gıdaya erişimi olanaklı kılacak işletmeleri, üretici kooperatiflerle direk üreticiden tüketiciye ulaşımı sağlayacak işletmeleri soğuk hava depoları ve diğer stoklama ve saklama satış pazarlama dağıtım işletmelerini kuracağız…” dedi.  Kara sosyal belediyelik anlayışını “Tüm kentimizde engelli yaşam alanları merkezleri, sosyal alanları üretilerek engelli yurttaşlarımızın yaşam konforunu arttıracak düzenler ve fiziksel mekanlar üretmek Yaşamımızın ayrılmaz parçası olan sokak hayvanlarımızın rehabilite edilecek mekanların barınakların ve beslenme sürecine yönelik mama üretim tesislerini kurmak, sağlık hijyenik bakım merkezlerini geliştirmek ve çoğaltmak…” ifadeleri ile genişletti.

Muğla’da konforlu ve ekonomik ulaşım…

Kent merkezi ilçe merkezleri, beldeler köyler arasında ulaşım refahını ve hızını arttıracak raylı sistemler, deniz ulaşım imkânları ve konforlu ve kaliteli yol üretimi ve diğer ulaşım araçları ile ulaşım konforunu arttırmanın da hedefleri arasında olduğunu kaydeden Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı Ayla Kara; “Burada belirttiğimiz ve belirtmediğimiz pek çok hizmet ve değer üretimine yönelik mevcut sivil toplum kuruluşları ve diğer paydaşların karar alma süreçlerine doğrudan katılım sağlayacak kent konseyleri ile diğer örgütlü nitelikli yurttaşlık örgütlenmelerini yaratarak kolektif akıllı üretmeyi temel alan bir yönetim anlayışını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz…” diyerek sözlerini tamamladı.

Ayla Kara kimdir?

12 Ağustos 1958 Muğla doğumlu. İlkokul, ortaokul, lise eğitimlerini Muğla’da, üniversite eğitimimi ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1984 yılında mezun olarak tamamladı.

Muğla Merkezde serbest Avukatlık yapmaya başladı, halende aktif olarak mesleğimi yürütmekte. ,

1989 yılı yerel seçimlerinde SHP’den Muğla Belediye meclis üyeliğine seçildi. 5 yıl süreyle Belediye Meclis üyesi olarak Muğla’ya hizmet verdi.

1991 yılında SHP Muğla il yönetime girip SHP Muğla İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.1993 yılından 1995 yılına kadar SHP ve birleşmeden sonra CHP’de Parti Meclis Üyeliği görevinde bulundu. 1995 yılına kadar da bu görevine devam etti. 1995 ve 1999 yıllarında yapılan genel seçimlerde CHP’den Muğla milletvekili aday adayı oldu.

Avukatlık mesleğinde 5 yılını dolduktan sonra Baro yönetimi seçimlere katıldı ve üç dönem arka arkaya baro başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Daha sonra 2002 yılında Muğla Baro Başkanlığına seçilerek 2002-2004,2004-2006,2006-2008 yılları olmak üzere üç dönem Muğla Baro Başkanı olarak görev yaptı.

2011 yılında yapılan genel seçimlerde Muğla’dan Kontenjan milletvekili aday adayı oldu. 2014 yılında da Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı oldu…

Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024-2
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
halkarnas 27 haziran 2024
db
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.