The Bodrum Cup’ta Yarış Heyecanı Başlıyor

The Bodrum Cup’ta Yarış Heyecanı Başlıyor
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 08.10.2024
88
A+
A-
  1. kez düzenlenecek olan The Bodrum Cup, 21-26 Ekim tarihleri arasında, bir kez daha Bodrum’un eşsiz sularında yapılacak. Yarış, yelkencilerin en sevdiği rotalarda, heyecan dolu anlara sahne olacak.

 

Titanic-LXC-Bodrum-29 ekim 1140x200
dorman-otel-17-eylül-2024
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
vodafon_içkale_19_şubat_2024
previous arrow
next arrow

Mayıs ayında Marina Yacht Club’ta düzenlenen etkinlikte rotayı erkenden duyuran The Bodrum Cup’ta yarış kayıtları 18 Ekim’e kadar devam ediyor. 36 yıldır Bodrum’da devam eden yarışların, bu yılki teması ise “Kazanmaya Yelken Aç” olarak belirlendi.
Yarış heyecanının zirveye tırmandığı bu yıl, hem uzun yıllardır yarışan tecrübeli ekipleri hem de yeni katılımcıları sürpriz bir yarış etabı bekliyor. Bu yıl ilk kez yapılacak bu etapta, tüm tekneler kategorilerden bağımsız olarak birbirlerini geçmek ve adanın çevresini en hızlı şekilde dönen ekip olmak için de yarışacak. Bodrum’un en hızlısının belirleneceği yeni etabın merkezi ise Bodrum Karaada olacak.

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal da 36. kez düzenlenecek olan The Bodrum Cup’ın Bodrum’un tanıtımına ve bölge için yarattığı ekonomiye dikkat çekti. Her yıl ekim ayının üçüncü haftasında, ülkenin farklı sektörlerinden önde gelen firmaların Bodrum’daki yarış için bir araya geldiğini ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden Bodrum’u tanıtmada büyük rolleri olduğunu belirten Uysal, geçtiğimiz yıl yapılan Cumhuriyetin 100. Yılı Anma Yolculuğu’nda Selanik’ten İstanbul Boğazı’na uzanan eşsiz seyri hatırlatarak, bu yıl tüm katılımcıları Bodrum’a beklediklerini söyledi.

The Bodrum Cup’ın 36. Yıl Rotası:

22 Ekim Salı: Bodrum-Karaada Etabı

23 Ekim Çarşamba: Bodrum-Bodrum Etabı

24 Ekim Perşembe: Bodrum-Çökertme Etabı

25 Ekim Cuma: Çökertme-Kissebükü Etabı

26 Ekim Cumartesi: Kissebükü-Bodrum Etabı

Bu yıl etkinliğe 200’den fazla tekne, 2 binden fazla denizci ve 15 binin üzerinde kişinin katılması bekleniyor. Yelkenciler, Bodrum ve çevresindeki eşsiz koylarda rüzgârın peşinde keyifli anlar yaşayacak.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın bu yıl; isim sponsoru Türkiye İş Bankası’nın kart markası Maximiles Black; ana sponsoru Opet; platin sponsorlar Amerikan Hastanesi, Anadolu Sigorta, Metro Türkiye; gold sponsorlar olarak Ağanlar, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, İş Yatırım, Radisson Collection Bodrum, Setur Marinas katkılarını sunuyor. Arvento Mobile Systems, Ekin Ses, Bakar Sigorta Aracılık Hizmetleri ve Sungulets Yachting & Travel’ın da sponsorları arasında bulunduğu festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Muğla Valiliği, T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi, T.C. Muğla Büyükşehir MUTTAŞ, T.C. Bodrum Kaymakamlığı, T.C. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye AŞ, T.C. Milas Kaymakamlığı, T.C. Milas Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği, Era Bodrum Sailing Club, TYBA Yachting, Türkiye Yelken Federasyonu, goturkiye.com resmi sponsor olarak destek veriyor.  Maximiles Black The Bodrum Cup sosyal medya linkleri:

The Bodrum Cup hakkında

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan The Bodrum Cup, dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren uluslararası bir deniz festivalidir. Güneşe dayalı turizm algısını değiştirerek rüzgârı tercih nedeni yapan The Bodrum Cup, aktif olarak koylar hakkında farkındalık yaratmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. http://www.bodrumcup.com/

dorman-otel-17-eylül-2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.