Neden Bu Göz Yaşı?

Neden Bu Göz Yaşı?
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 22.09.2024
100
A+
A-

dorman-otel-17-eylül-2024
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
vodafon_içkale_19_şubat_2024
previous arrow
next arrow

TİP Bodrum İlçe Başkanı Arif Özçelik tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

Türkiye İşçi Partisi Bodrum İlçe Örgütü olarak Fernas maden işçilerinin yanındayız. Direnişin 27. gününde Fernas patronu Akp Batman vekili Ferhat Nasıroğlu’nun sahibi olduğu Cape Bodrum Luxury otelinin önündeyiz.

Aralarında Soma cinayetinden sağ çıkanların da olduğu, yeryüzü ısınsın diye yerin 3 bin metre altında su basmış bir galeride, enselerinde ölümün nefesiyle çalışmaya zorlanan madenciler insanlık dışı koşullarda çalışmayı reddediyorlar.

Hem çalışma koşullarını değiştirmek hem de insanca bir yaşam sürdürebilecekleri bir gelire sahip olmak için sendikaya üye olan maden işçileri, hak hukuk tanımaz bir şekilde işten çıkarıldılar. Madenci kardeşlerimizin tüm talepleri bizim de taleplerimizdir.

Türkiye İşçi Partisi olarak emeğin yanında olmaya ve tüm haklarını alana kadar işçi kardeşlerimizi savunmaya devam edeceğiz. Soma ve Ermenek’te yaşanan katliamlarda işçilerin avukatı olan CAN ATALAY’ı parmaklıklar ardında tutan zorbalar, Soma’lı madencileri gözaltına alarak, alçakça TEKMELEYEREK patronları koruduklarını sanıyor olabilirler. Ancak Soma’dan, İstanbul’dan, Ankara’dan ve Bodrum’dan kısacası Türkiye’nin dört bir yanından mücadele sesleri yükseliyor ve yükselmeye devam edecek. Görecekler, bu inatçı sesimiz çoğalarak tüm yurtta yankılanacak. O tekmelerin de hesabı er ya da geç sorulacak.

Polonez, Fernas Madencilik, Akcanlar Tekstil, ülkenin farklı yerlerinde gerçekleşen bu mücadelelerin ve direnişlerin dertleri ortak. Emek düşmanı patronların, suç ortaklarının ve bekçilerinin kurduğu düzeni mutlaka değiştireceğiz.

“Oğlum yüzme bilmez ki” diye ağlayan Ermenek’li Ayşe teyzeye, “çizmelerimi çıkarayım, sedye kirlenmesin” diyen Murat Yalçın’a, Soma’da, Ermenek’te, İliç’te ve Zonguldak’ta katledilen her bir madenciye, 6 şubat depreminde yardıma koşan tüm aslan yürekli kardeşlerimize sözümüzdür. Mücadele inadımız, inancımız katlanarak devam edecektir Kazanacaklar! Kazanacağız!

dorman-otel-17-eylül-2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.