Uluslararası Rotary Bölge 2440 dönemi “Barış” temasıyla başladı

Uluslararası Rotary Bölge 2440 dönemi “Barış” temasıyla başladı
Turgutreis Kurs_Ugur Kurs Kazandirir_Banner_6-8-2024
vodafon_içkale_19_şubat_2024
Gümüşlük Festivali Bananer 2 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Yayınlama: 04.07.2024
349
A+
A-

Kabotaj Bayramı kutlamaları ve dönem açılışını yapmak için Bodrum’da bulunan Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur 15 maddelik manifestolarını paylaştı.

dorman-otel-17-eylül-2024
bodrum-sokak-haber-youtube-abone
vodafon_içkale_19_şubat_2024
previous arrow
next arrow

Rotary Bölge 2440 Federasyon Başkanı Mert Korur dönem açılışı ve Kabotaj Bayramı kutlamaları için Bodrum’daydı. Korur’un basın mensupları ve sivil toplum üyeleriyle paylaştığı 15 maddelik dönem manifestosunun en dikkat çekici başlığı Uluslararası Başkanın da katılımıyla gerçekleşecek olan İstanbul Barış Merkezi’ndeki Barış Konferansı oldu.

Atatürk Barış Bursu vermeyi amaçlıyorlar…

Manifestoda Otto-Fran Walter tarafından 15.5 Milyon Dolar karşılığında kurulan BAU Rotary Bağış Merkezi’nde her yıl 40 öğrenci eğitim göreceği ifade edildi. Korur, Bölge 2440 Federasyonu olarak her yıl bir öğrenciye Atatürk Barış Bursu vermeyi hedeflediklerini belirtti.

Rotary’nin 1985 yılından beri en öncelikli hedefi olan END POLIO NOW-Çocuk Felcini Şimdi Bitir çalışmalarının da aralıksız devam ettiğini vurgulayan Mert Korur; Afganistan’da 5, Pakistan’da 5 vahşi çocuk felci vakasının kaldığını, aşılama ve farkındalık çalışmalarının devam ettiğini ve dünyada sıfırlanana kadar da sürdüreceklerini belirtti.

6 Şubat depremi sonrası bölgeye olan ilgi ve desteklerinin devam edeceğinin altını çizen Korur, 2019’dan beri sürdürdükleri organ bağışı farkındalığı çalışmalarının da bu yıl da devam edeceğini ifade etti. Ayrıca transplant oyunları ve tematik park ile farklı bir çalışmayla devam edeceği ve organ bağışı farkındalık çalışmalarının da öncelikli projelerinden olduğunu ekledi.

Federasyon Başkanı Mert Korur, “30 Ağustos 36. Uluslararası Çanakkale Yüzme Yarışlarını da aynı heyecan içinde gerçekleştirecek olmanın gurur ve mutluluğunu da yaşıyoruz…” dedi. Korur, dönem içinde gençlerle birlikte uluslararası etkinlikler ve yapacakları Zeytin Sempozyumunun da hazırlıklarına devam ettiklerini belirterek sözlerini bitirdi.

dorman-otel-17-eylül-2024
Turgutreis-Uğur-Kampus_12 Temmuz 2024
previous arrow
next arrow
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.