Araştırmacı yazar Nazan Arısoy ile Edebi Dedikodular
Araştırmacı yazar Nazan Arısoy’un kaleme aldığı biyografi romanlarındaki başarı öyküleri ve gizemli anılar söyleşisi 20 Şubat 2024 Salı Günü Bodrum Adliye Sokakta hizmet veren Kaktüs Kafe’de…
Bodrum Adliye Sokakta hizmet veren Kaktüs Kafe’de gerçekleşecek olan “Edebi Dedikodular” başlıklı söyleşi interaktif bir sohbet ortamı hazırlandı. Söyleşi sırasında yazarın biyografilerini kaleme aldığı; Nazım Hikmet ve Pirayesi ve hatta Vera, Cemal Süreya ve Üç Şairin Tek Şiiri olarak bilinen Tomris Uyar, Turgut Uyar, Edip Cansever ve Charles Bukowski ile Franz Kafka anıları anlatılacak.
Nazan Arısoy Edebi Dedikodular söyleşisi ile ilgili olarak; “Keyifli bir etkinlik için hazırız. Azıcık edebiyat dedikodusu yapacağız. Bodrum’un yenilenmiş mis gibi edebiyat sanat kokulu mekanı@kaktuskafebodrum da buluşalım. Bodrumlu edebiyat dostlarımızı bekliyorum. Gelin azıcık edebiyat dedikodusu yapalım… Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Tomris Uyar, Turgut Uyar konuşacağız ve daha neler neler…” dedi.
Kaktüs Kafe’nin keyifli ortamında gerçekleştirecek söyleşi ve imza etkinliği 20 Şubat 2024 Saat 16.00 da başlayacak.
Nazan Arısoy Kimdir?
Nazan Arısoy yaşam öyküsünü şu şekilde anlatıyor;
9 Ekim 1976 tarihinde İstanbul’da doğdum. Babam gazeteci yazar, annem edebiyat öğretmenidir. Türkiye’ye Yunanistan’dan göç eden bir aileyiz. Babam Atinalı, annem Selaniklidir.
Lise yıllarından itibaren hikâye yazarlığına başladım. Liseden itibaren yerel TV ve radyolarda program sunuculuğu ve spikerlik yaptım.
Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdim. Öğrenciliğim devam ediyor. Psikoloji Bölümü 2. sınıf öğrencisiyim.
Türkiye’de yayınlanmış 13 kitabım, “Piraye’de Nazım Olmak” eseri İran’da “Avaye Çirok Enstitüsü” tarafından sesli kitaba dönüştürüldü. 5 saat 18 dakikalık sesli kitap, Bahman Vahşur ve Meryem Mukaddim’in performansıyla Farsça olarak seslendirildi. İranlı edebiyatçı Yasemin Puri’nin Farsça’ya çevirdiği “Piraye’de Nazım Olmak” kitabı Seng Yayınları tarafından basılarak kitapseverlerin beğenisine sunulmuştur.
Romantik Komedi, Dram ve psikolojik Gerilim temalı sinema filmi ve televizyon dizi senaryolarım var. Avustralya da dahil olmak üzere çeşitli Avrupa ülkeleri ve Türkiye’de senaryolarım projelendirildi ve izleyicisi ile buluştu. “Kadın Kafası” uzun metrajlı sinema filmim, “Kimliksiz” “Yazdım Oldu”, “Yağmur’dan Sonra Deniz” adlı diğer dizi projelerim de izleyicisiyle buluşmak üzere.
Hayatımın son iki yılında Aile ve Evlilik Danışmanlığı yapıyorum. Avrupa ülkelerinde yaşayan gurbetçi ailelerin yaşamış olduğu aile içi iletişim kopukluğundan ve kimlik bunalımından kaynaklı sorunlarına çözüm bulmak için kılavuzluk ediyorum. Dışişleri Bakanlığımıza bağlı büyük Elçiliklerimizin Aile Ateşeliği birimleriyle birlikte çalışmalarımız sürüyor. İhmal ve istismara uğramış bireylerin yeniden topluma kazandırılmasıyla ilişkili faaliyetler üzerine çalışıyorum.
Aile Danışmanlığı mesleğimi ve psikolojik çalışmalarımı desteklemek amacıyla aldığım Biorezonans Frekans Terapistliği belgem sayesinde holistik şifalandırma çalışmaları yaparak insanlığa fayda sağlamaya çabalıyorum.
Şirket yönetimi, geliştirme ve projelendirme faaliyetleri altında, 23 farklı alanda uzmanlık sertifikam var. Kurum ve kuruluşlarda farklı alanlarda eğitimler veriyorum.
Yunanistan ve Karadağ’da Dışişleri Bakanlığı Büyükelçiliğimiz ile birlikte, yerel Belediye Başkanlığı Kültür Müdürlüğü ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile düzenlemiş olduğum 3 uluslararası sanat festivali organizasyonu yaptım.
2 oğlum ve kızım var.
Üretmek, paylaşmak ve şifalandırmak üzere yaşam görevlerimin olduğu inancıyla daima kendimi aşabilmek için öğrenciliğim sürüyor.